21 April 2017

5 Sebab Kenapa Kita Perlu Makanan Tambahan

Hello peeps :)

Beberapa hari yang lepas saya ada tulis entry berkenaan Shaklee dan bagaimana pandangan saya terhadap Shaklee berubah selepas beberapa minggu sahaja. Kalau terlepas, boleh klik disini untuk baca ya. Hari ini pula, saya mau share dengan kamu semua 5 sebab utama kenapa manusia, secara keseluruhan, perlukan supplement.

Anyway, if you're one of those people yang berpendapat bahawa kamu tidak perlukan supplement, teruskan membaca! I was once like you guys, perasan diri immune to all kind of diseases dan salah sangka dengan vitamin. Syukurlah berjaya kembali ke pangkal jalan sebelum terlambat :D

So, disini saya senaraikan 5 sebab utama kenapa badan kita sangat-sangat perlukan supplement, manalah tahu ada yang tiba-tiba lembut hati selepas membaca kesemua info yang saya kongsikan ini, kan?

1. Memenuhi keperluan badan


Badan kita terdiri daripada sel-sel, tisu-tisu, sistem dan juga organ yang sungguh kompleks. Jadi, sudah semestinya badan memerlukan vitamin dalam jumlah yang banyak supaya ianya dapat berfungsi dengan baik.

Jika kereta memerlukan minyak, badan kita pula memerlukan vitamin.

2. Buah dan sayuran sudah tidak sama seperti 50-100 tahun yang lepas

Untuk pengetahuan anda semua, sayur dan buah-buahan kini tidak sesihat dahulu. Galian dan mineral dalam tanah semakin berkurangan sehingga menjejaskan kualiti tanaman. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar juga mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.

3. Pengambilan makanan seharian yang tidak seimbang

Makanan ruji rakyat malaysia sangatlah tidak seimbang dan tidak memenuhi keperluan harian badan. Tidak perlu tengok rakyat Malaysia lain, tengok saja diri anda sendiri. Awal pagi dah makan nasi lemak dan minum kopi, dimana sumber zat untuk badan kita? 


4. Pengambilan makanan segera yang tidak sihat


Mestilah tidak sihat, sejak bila makanan segera sihat kan? Anyway, ini selalu terjadi dalam kalangan keluarga yang mempunyai ibu bapa berkerjaya. Kesibukan menyebabkan si ibu jarang memasak di rumah, sehinggakan pengambilan makanan seimbang diabaikan.


5. Zat makanan yang mudah musnah

Yes! Walaupun kamu memasak. Proses memasak itulah sebenarnya yg menyebabkan kemusnahan zat besi dalam makanan.

Vitamin kini bukan lagi pilihan tapi keperluan!


Yes, dengan gaya hidup masa kini, agak mustahil untutk kita kekal sihat dan bertenaga tanpa supplement. Tapi, kena bijak pilih supplement yaaaa...pilih supplement yang semulajadi dan tidak memudaratkan buah pinggang seperti Shaklee. Shaklee juga mempunyai ribuan testimoni yang dibuktikan dengan kajian klinikal, nanti saya kongsi dengan anda semua di entri yang seterusnya.

Boleh hubungi saya di 011-1072 0792 untuk pembelian vitamin Shaklee.

Till then. 
Love, 
Amanda.


1 comment:

Koyo Moisol said...

msh ramai yg fikir supplement nda penting